Глобальна конференція присвячена розвитку винного туризму

       У Грузії під егідою Всесвітньої туристичної організації ООН (UNWTO) з 7 по 9 вересня 2016 року  пройшла  перша Глобальна конференція, присвячена розвитку винного туризму, у якій взяла участь завідувач кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ Басюк Дарія, яка є виконавчим директором Асоціації сприяння розвитку винного та гастрономічного туризму  в Україні.

     У роботі конференції, сесії якої пройшли  в Тбілісі і Кахетії, головному виноградарському регіоні Грузії, взяло участь 250 делегатів з 44 країн.
«Винний туризм – динамічний сегмент з величезними можливостями диверсифікації попиту. У випадку  Грузії, потенціал сегмента добре відомий, і ми дуже раді провести в цій країні першу Глобальну конференцію по винному туризму », – заявив Генеральний секретар UNWTO Талеб Ріфаї, який  урочисто відкрив форум. «Це величезна подія в житті нашої країни з точки зору зміцнення міжнародного іміджу Грузії як колиски виноробства та туристичної дестинації», – заявив прем’єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі, вітаючи проведення конференції.

    Грузія вважається одним з основних осередків виникнення виноградної лози і батьківщиною культурного виноградарства. На території країни виявлено артефакти, що відносяться до IX-X тисячоліть до нашої ери. Також у Грузії збережені понад 500 видів культурних сортів виноградної лози. Найстаріший грузинський традиційний метод приготування вина у великих глиняних глечиках – квеврі – внесений до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

img_8820 img_8680  img_8939 img_8920 img_8910 img_8900 img_8876    img_8731

img_8851